Practicumruimten en studielandschappen

Op de campus van de Universiteit van Utrecht is medio 2014 een nieuw gebouw verrezen; het Onderwijscentrum Noordwestcluster (OWC). De nieuwbouw bestaat uit twee onderdelen; een ‘toren’ met bovenin practicumruimten en onderin studielandschappen en algemene voorzieningen. Hier sluit de toren aan op het andere nieuwe bouwdeel, de ‘loop’, die de nieuwe toren verbindt met het Buys Ballot gebouw en het Minnaert gebouw. In de ‘loop’ bevinden zich functies als auditoriumzalen, studieplekken en restauratiefuncties.

Ter plaatse gelast

De vele practicumzalen hebben meerdere installaties nodig hetgeen vraagt om een geïntegreerde aanpak. Airpro werkt daarom nauw samen met overige betrokken bedrijven in een virtueel driedimensionaal gebouwmodel, BIM/Revit. De vroegtijdige integratie van engineering en coördinatie is beter en gedetailleerder hetgeen zich bij de uitvoering zeker laat terugbetalen.

Bijzonder bij dit project is de grote hoeveelheid kunststof – PPs – luchtkanalen die Airpro verwerkt heeft voor de afzuiging van de zuurkasten. Vele grote en kleine, ronde en rechthoekige luchtkanalen zijn ter plaatse in elkaar gelast en gemonteerd.