Fundamenteel onderzoek naar duurzame energie

Benzine uit zonne-energie; dat is het toekomstbeeld waaraan bij DIFFER onderzoek naar wordt verricht. DIFFER staat voor Dutch Institute For Fundamental Energy Research en vervult een leidende rol in het fundamenteel onderzoek naar duurzame energie in de vorm van kernfusie en solar brandstoffen.

Het nieuwe gebouw van DIFFER wordt gebouwd op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven, TU/e. Rond twee grote laboratoriumruimten komt een ring van kantoren en andere faciliteiten, zoals een werkplaats, een ontwerpafdeling en een ICT- en elektronicagroep.

Driedimensionaal model

Airpro is, in opdracht van Unica, verantwoordelijk voor de levering en montage van 6.000 m² rechthoekig kanaal waarvan 600 m² in RVS en 1.650 m¹ rond. Dit alles is in een driedimensionaal model (BIM een ‘Building Information Modeling’ programma) ontworpen. De verschillende systemen zoals ventilatie, specifieke afzuiging, verwarming/koeling, kabelgoten, waterleidingen, gassen en afvoeren zijn in het computerprogramma Revit  2013 gemodelleerd.