Duurzaam gebouw

Dit schoolgebouw, met een oppervlakte van 13.500 m², wordt gebouwd op de locatie van het voormalige Jan Tinbergen College aan de Bovendonk in Roosendaal. Het nieuwe Da Vinci wordt een ‘stad in het klein’ met binnenpleinen, terrassen, een boulevard en een wintertuin. De onderwijsclusters zijn verbonden met praktijkruimten zoals ‘industrie, winkelcentrum en gezondheidscentrum’. VMBO- en Praktijkschool krijgen enerzijds een eigen entree, buitenruimte, fietsenstalling en ontmoetingsruimte maar maken tegelijkertijd gebruik van dezelfde voorzieningen.

Het nieuwe Da Vinci College wordt een duurzaam gebouw, met energiedak, maximale daglichttoetreding, een laag energieverbruik en een hoog comfort door toepassing van tal van innovatieve technieken.

Op locatie ingemeten

Airpro is bij dit project in opdracht van Kropman Eindhoven verantwoordelijk geweest voor de luchtkanalen in de nieuwbouw en bij de renovatie van het bestaande deel.  Met name bij de renovatie van de bestaande installatie is erg veel op locatie ingemeten om het geheel stromingstechnisch zo goed mogelijk te installeren. Daarnaast is alles in een zeer korte doorlooptijd (vakantieperiode) gerealiseerd.